Фарш з баклажанами на сковороді (по-японськи)

Фарш з баклажанами на сковороді (по-японськи) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Зварити рис у відповідності з вказівками на упаковці (мені подобається використовувати довгозернистий рис).

Баклажани порізати вздовж на 4 смуги і впоперек на чверті. Відкласти поки в сторону.

Імбир, завбільшки з палець, 2 зубчики часнику і 1 головку ріпчастої цибулі очистити, все дрібно порізати. Зелену цибулю дрібненько нарізати.

У сковорідку додати 2 столові ложки олії і на середньому / сильному вогні смажити підготовлені раніше часник, імбир, ріпчасту цибулю і половину зеленої цибулі. Смажити все протягом 3 -4 хвилин, поки цибуля не стане прозорим.

У сковороду додати яловичий фарш (можна використовувати не жирну свинину), приправити невеликою кількістю солі і чорного меленого перцю. Коли м’ясо приготується, додати 1 столову ложку пасти чилі і перемішати. Я використовувала таку (див. фото)

Додати 1 столову ложку кунжутної олії порізані баклажани. Смажити все від 5 до 7 хвилин, періодично помішуючи, поки баклажани не стануть м’якими і готовими. Яловичина з баклажанами практично готова. Тепер давайте додамо справжній японський смак страви.

Додати порізану на шматочки сир тофу. Потім додати 1,5 чайні ложки цукру піску, 2 столові ложки води, 4 столові ложки соєвого соусу, перемішати для рівномірного розподілу продуктів і смажити кілька хвилин. Додати решту 2 столові ложки соєвого соусу і зеленого лука, ще раз перемішати і вимкнути вогонь.

Мабо-тофу з баклажанами по-японськи готово. Можна подати до столу. Раджу подавати смажену яловичину з баклажанами з рисом. Приємного апетиту!