Насамперед, необхідно квасолю залити водою і дати їй постояти на 4 години. Коли квасоля набубнявіє, відварити і посолити. Перекласти її в друшляк і дати стекти воді.
Потім за допомогою блендера подрібнюємо квасолю до однорідної маси.
Відварити гриби. Порізати маленькими кубиками цибулю і обсмажити на розігрітій сковороді разом з грибами.
У квасоляний масу додати гриби і цибулю. Все добре перемішати.
Приготувати фарш, заправивши його паприкою, мускатним горіхом, кардамоном і сухим часником. Ретельно замісити і додати сіль і перець за смаком. Ще раз перемішати.
Готуємо качку, виймаємо, кістки намагаючись не пошкодити шкірку на качці. Для цього потрібно розітнути качку по спинці і за допомогою гострого ножа акуратно відокремити від м’яса грудні і спинні кісточки. Обробляти не складно, по часу займе 15 хвилин.
Далі точно також видаляємо з ніжок і стегон кістки і зачищаємо їх від м’яса. Обережно обрізають крила верхньої частини, в якій також є кістки. Акуратно надрізаємо сухожилля і виймаємо суглобові кісточки. Видаляємо зайвий жир.
Повертаємо підготовлену тушку качки таким чином, щоб м’ясо перебувало вгорі і через харчову плівку відбиваємо з допомогою кулінарного молоточка. Солимо і перчимо.
Викладаємо фарш в качечку і заповнюємо їм ще й ніжки. Покласти на фарш підготовлену масу з грибів і квасолі.
Звертаємо тушку і зашиваємо товстими нитками по спині, залишаючи кінчики. Ніжки пов’язуємо шпагатом.
Застелити деко пергаментом і швом вниз покласти качку.
Приготувати суміш з сметани, паприки і сухого часнику з сіллю. Змішати і отриманим соусом змастити всю качину тушку.
Розігріти духовку до 180 градусів. Запікати протягом 3 годин і 30 хвилин (якщо ви качку замінили куркою, зменшіть час запікання в 2 рази!).
Після закінчення часу, вийняти з духовки і обережно вийняти нитки. Фарширована качка готова! Приємного апетиту!