Фарширована качка фаршем, грибами та квасолею

Фарширована качка фаршем, грибами та квасолею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Насамперед, необхідно квасолю залити водою і дати їй постояти на 4 години. Коли квасоля набубнявіє, відварити і посолити. Перекласти її в друшляк і дати стекти воді.
Потім за допомогою блендера подрібнюємо квасолю до однорідної маси.

Відварити гриби. Порізати маленькими кубиками цибулю і обсмажити на розігрітій сковороді разом з грибами.

У квасоляний масу додати гриби і цибулю. Все добре перемішати.

Приготувати фарш, заправивши його паприкою, мускатним горіхом, кардамоном і сухим часником. Ретельно замісити і додати сіль і перець за смаком. Ще раз перемішати.

Готуємо качку, виймаємо, кістки намагаючись не пошкодити шкірку на качці. Для цього потрібно розітнути качку по спинці і за допомогою гострого ножа акуратно відокремити від м’яса грудні і спинні кісточки. Обробляти не складно, по часу займе 15 хвилин.

Далі точно також видаляємо з ніжок і стегон кістки і зачищаємо їх від м’яса. Обережно обрізають крила верхньої частини, в якій також є кістки. Акуратно надрізаємо сухожилля і виймаємо суглобові кісточки. Видаляємо зайвий жир.

Повертаємо підготовлену тушку качки таким чином, щоб м’ясо перебувало вгорі і через харчову плівку відбиваємо з допомогою кулінарного молоточка. Солимо і перчимо.

Викладаємо фарш в качечку і заповнюємо їм ще й ніжки. Покласти на фарш підготовлену масу з грибів і квасолі.

Звертаємо тушку і зашиваємо товстими нитками по спині, залишаючи кінчики. Ніжки пов’язуємо шпагатом.

Застелити деко пергаментом і швом вниз покласти качку.

Приготувати суміш з сметани, паприки і сухого часнику з сіллю. Змішати і отриманим соусом змастити всю качину тушку.

Розігріти духовку до 180 градусів. Запікати протягом 3 годин і 30 хвилин (якщо ви качку замінили куркою, зменшіть час запікання в 2 рази!).

Після закінчення часу, вийняти з духовки і обережно вийняти нитки. Фарширована качка готова! Приємного апетиту!