Фаршировані кабачки, запечені в духовці

Фаршировані кабачки, запечені в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

При покупці, кабачки потрібно вибрати рівні, і приблизно однієї довжини. Грузді можна замінити на печериці або білі.

Інгредієнти

Кабачок – 800 г
Гриби – 400 г
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Сметана – 2-3 ст. л.
Сир – 50 г
Рослинне масло – для смаження
Лимон – сік з половинки лимона
Мелений чорний перець – за смаком
Сіль – за смаком

Як приготувати Фаршировані кабачки, запечені в духовці

Напевно кожному з нас дісталася хоч яка-небудь кулінарна книга від матерів або бабусь. І ось в одній з таких книг я побачила фотографію фаршированих кабачків. Вони так апетитно виглядали, що мені захотілося приготувати. Виявилося дуже смачне і ситне блюдо!

Покроковий рецепт

Кабачок промити, розрізати навпіл (уздовж). Акуратно очистити всередині від м’якоті за допомогою ложки.

М’якоть дрібно порубати, вона нам стати в нагоді.

Гриби промити, нарізати середнього розміру.

На сковороді з олією обсмажити нарізану кубиками цибулю. Потім закинути гриби, смажити 10-20 хвилин (залежно від сорти грибів).

Додати м’якоть кабачка. Смажити ще 10 хвилин. Додати сметану, сіль, спеції і трохи лимонного соку. Тушкувати 2 хвилини.

Вийшла ось така суміш – начинка.

На сковороді з рослинним маслом з обох боків обсмажити кабачки до рум’яної скоринки.

Взяти деко, викласти човники-кабачки в ряд і нафарширувати кожен кабачок сумішшю.

Присипати сиром, натертим на дрібній тертці.

Запікати в духовці при температурі 200 градусів 15-20 хвилин. Мої кабачки були молоденькі, розміром трохи довше долоньки. Тому якщо у Вас кабачки більшого розміру, збільште час приготування. Їжте на здоров’я!