При покупці, кабачки потрібно вибрати рівні, і приблизно однієї довжини. Грузді можна замінити на печериці або білі.
Інгредієнти
Кабачок – 800 г | |
Гриби – 400 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Сметана – 2-3 ст. л. | |
Сир – 50 г | |
Рослинне масло – для смаження | |
Лимон – сік з половинки лимона | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Напевно кожному з нас дісталася хоч яка-небудь кулінарна книга від матерів або бабусь. І ось в одній з таких книг я побачила фотографію фаршированих кабачків. Вони так апетитно виглядали, що мені захотілося приготувати. Виявилося дуже смачне і ситне блюдо!
Покроковий рецепт
Кабачок промити, розрізати навпіл (уздовж). Акуратно очистити всередині від м’якоті за допомогою ложки.
М’якоть дрібно порубати, вона нам стати в нагоді.
Гриби промити, нарізати середнього розміру.
На сковороді з олією обсмажити нарізану кубиками цибулю. Потім закинути гриби, смажити 10-20 хвилин (залежно від сорти грибів).
Додати м’якоть кабачка. Смажити ще 10 хвилин. Додати сметану, сіль, спеції і трохи лимонного соку. Тушкувати 2 хвилини.
Вийшла ось така суміш – начинка.
На сковороді з рослинним маслом з обох боків обсмажити кабачки до рум’яної скоринки.
Взяти деко, викласти човники-кабачки в ряд і нафарширувати кожен кабачок сумішшю.
Присипати сиром, натертим на дрібній тертці.
Запікати в духовці при температурі 200 градусів 15-20 хвилин. Мої кабачки були молоденькі, розміром трохи довше долоньки. Тому якщо у Вас кабачки більшого розміру, збільште час приготування. Їжте на здоров’я!