Минтай з овочами під соусом з скоринкою сиру готується досить швидко, а уплетается ще швидше)
А аромат стоїть неймовірний!
Інгредієнти
Філе минтая – 2 середні филешки (400-500 грам) | |
Перець болгарський – 2 шт. | |
Вершки домашні – 5 ст. ложок | |
Лимон – 1 ч. ложка | |
Кабачок – 0,5 | |
Морква – 1 шт. (середня) | |
Цибуля – 1 середня | |
Зелень – 0,5 пучка | |
Часник – 2-3 зубчики | |
Томатний сік / аджика – 3 ст. ложки З того, що у Вас в наявності | |
Сир голладский – 120 грам | |
Рослинне масло – 1-2 ст. ложки | |
Картопля – 2-3 шт. середні | |
Сіль/перець – за смаком |
Минтай, як і пангасіус, у нашій родині їдять досить часто, пробуючи різні варіації страв.
Особливою популярністю користується запечений минтай з овочами під соусом з ніжною скоринкою сиру. Таке блюдо відмінно підійде на вечерю, адже, до нього не потрібен гарнір, воно одночасно легке і поживне. Зголодніли?! Давайте пробувати!
Покроковий рецепт
Минтай, на відміну від пангасіуса риба не донна і не така жирна, як його побратим, тому щоб філе не було сухим я додаю масла рослинного або більше домашніх вершків в соус.
Поки филешки розморожуються, готую соус. Для цього в ємність кладу 3 ст. ложки аджики (домашнього приготування), нарізаю цибулю кубиками, додаю до аджике, сюди ж 5 ст. ложок домашніх вершків, 0,5 пучка зелені (у мене кріп і петрушка) і щіпку солі. Всі ці інгредієнти пюрирую за допомогою заглибного блендера. Соус готовий.
Філе розморозилося, промиваю під проточною водою і ріжу на шматочки. Беру деко, застеляють пергаментом, поливають рослинним маслом і ріжу півкільцями залишився лук. Далі викладаю його на пергамент змащений рослинним маслом і роблю як би повітряну подушку для філе риби.
Потім ріжу 0,5 кабачка на часточки мм 5 кожну, солю і трохи даю постояти на дошці. Далі півкільцями нарізаю перець. Нарізані кільця кабачка і перцю викладаю на філе риби. Заливаю отриманим соусом.
Такими ж шматочками ріжу картоплю і моркву, все викладаю зверху соусу, дрібно рублю часник і овочі, додаю води і в духовку.
Запікаю при температурі 200 градусів 30 хвилин. Поки минтай печеться в духовці, на дрібну тертку натираю сир.
За 15 хвилин до готовності додаю сир до готового блюда і зменшую температуру до 180 градусів.
Смачно і ароматно, їсти можна і в гарячому вигляді, і коли остигає.
Приємного апетиту!