Філе сьомги, запечене в мятно-базиліковим соусом

Філе сьомги, запечене в мятно-базиліковим соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Риба в духовці – корисна і поживна їжа на кожен день.

Покроковий рецепт

1. Філе сьомги промийте, обсушіть. Можна порізати на порційні шматочки (але тоді скоротіть час запікання в духовці), можна залишити цілою.

2. М’яту, зелену цибулю і базилік дрібно порубаєте. Додайте свіжовичавлений лимонний сік, сіль, мелений перець (за смаком). Так само додайте рослинне, кунжутну олію.

3. Рибне філе викладіть на деко, застелене фольгою або папером для випічки. На рибу викладіть приготований зелений соус.

4. Розігрійте духовку до 170 градусів і поставте запікатися сьомгу на середньому рівні. Готується риба швидко! Якщо невеликі шматочки – 15 хвилин, якщо близько 1 кг цілого філе – близько 50 хвилин (все залежить від ваги філе і вашої духовки).

5. Подавайте запечену сьомгу оточенні з лимоном і притрусивши січеною зеленню. Приємного апетиту!