Форель солона – простий рецепт засолки

Форель солона – простий рецепт засолки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, рецепт форель солона:
Першим кроком потрібно, звичайно, добре розморозити рибу, щоб не було ніяких залишків льоду.

Потім ретельно очистити від дрібної луски і повністю обмити тушку форелі.

Уздовж по хребту слід акуратно розрізати і ретельно випатрати, видаливши внутрішні органи.

Далі слід натерти сіллю і цукром в наступному співвідношенні: 1: 1 (цукор і сіль).

Можна додати будь-які на свій смак прянощі. Це додасть рибі своєрідний аромат і поліпшить смак готової страви.

Тепер потрібно перемістити форель у глибоку посудину, накрити її кришкою або тарілкою. Якщо накривати тарілкою, зверху неодмінно потрібно поставити банку з водою. Всю конструкцію відправити в холодильник або просто в холодне місце.

Гурмани і дуже великі любителі форелі можуть їсти рибку на наступний же день. Але хто любить більш просолений варіант, тим краще цю рибку випробувати на третій день.

Ось за таким легким рецептом форель солона виявляється на столах. Приємного апетиту вам і вашим гостям!