Перчик, спеції для риби, сіль і коріандр поєднати в одній ємності, змішати до однорідності.
Форель випатрати, очистити, розрізати на 4 однакових філе, викласти в тарілку, обтерти спеціями, затягнути харчовою плівкою і відставити у бік.
Далі потрібно приготувати мандариновий соус. Для цього сотейник помістити на вогонь і гарненько розігріти його. В гарячий сотейник влити соєвий соус і погріти його пару хвилин на мінімальному вогні.
Тим часом дві мандаринки нарізати часточками і очистити від кісточок.
Часточки мандаринів викласти в гарячий соєвий соус і вмішати. Після соус закип’ятити, долити молоком, змішати, ще раз закип’ятити і трохи поварити. Наприкінці варіння готовий мандариновий соус потрібно спробувати на смак. Якщо смак не влаштовує, то можна додати або молока, або солі.
Отже, готовий соус прибрати з вогню, вилити в чашу блендера, перетовкти на однорідну масу, заправити цукром, перемішати і залишити остигати. Готовий соус повинен бути збалансованим на смак, не надто солодкий і не надто солоним.
Духовку включити і розжарити до 200 градусів.
Форму для запікання щільно застелити фольгою, а фольгу змастити олією.
Поверх масла вилити трохи мандаринового соусу.
На соус рівномірно викласти всю форель і залити її соусом, що залишився.
Залишився мандарин очистити, розділити на часточки і рівномірно розкласти у форму поверх соусу.
Наповнену форму відправити в духовку приблизно на 20 хвилин.
Тим часом бринзу потерти на крупній тертці, а кунжут висипати в товстостінну сковорідку і підрум’янити на повільному вогні.
Через 20 хвилин форель вийняти з духовки, рівномірно засипати бринзою з кунжутом і знову відправити на чверть години в духовку, збавивши відразу ж температуру до 180 градусів.
Готову форель, подавати до столу разом з овочами, хлібом і улюбленим гарніром.