Я готувала на курячому бульйоні, цибулю пассеровала, грінки підсмажувала на сухій сковороді.
Інгредієнти
цибуля – 1 шт | |
масло вершкове – 30г | |
борошно – 0.5 ч. л. | |
бульйон – 350мл | |
хліб – 2 шматочки | |
сіль – за смаком |
Цибулевий суп – традиційне французьке блюдо. Основними інгредієнтами вважаються цибулю варена або обсмажена на вершковому маслі, бульйон курячий або яловичий, тертий сир і доповнення грінки. Можна готувати різні варіації цієї страви: додавати картоплю, моркву, селеру, або варити цілу цибулину, замість твердого сиру використовувати плавлений або замість бульйону використовувати воду (дієтичний варіант). Пасерувати цибулю потрібно довго на дуже повільному вогні, щоб він залишався золотистим. Класичний рецепт я трохи змінила і у мене вийшов дуже смачний і легкий супчик. Готувати спеціально бульйон довго, але мені не довелося цього робити, тому що я часто залишаю бульйон, коли варю курку, і він мені став у пригоді. Тому час підготовки вказую 5 хвилин, щоб почистити цибулину і нарізати хліб.
Покроковий рецепт
Дрібно нашинковала середніх розмірів цибулину.
Розтопила шматочок вершкового масла на сковороді (якщо хочете пісний суп приготувати, то можна на рослинному). Додала нарізану цибулю.
Коли цибуля став м’яким, додала трохи борошна і пассеровала ще пару хвилин.
Залила бульйоном обсмажену цибулю.
Натерла шматочок твердого сиру сорту “Голандський” на дрібній тертці.
Перелила суп з сковороди в піалу, посипала тертим сиром. І поставила в мікрохвильову піч, щоб сир розплавився і утворилася сирна плівка на поверхні.
Підсмажила на сухій сковороді шматочки білого хліба.
Поклала в піалу підсмажений хліб. Можна додати сіль за смаком, у мене бульйон був солоний. Ароматний, ситний, але при цьому легкий і корисний супчик готовий. Приємного апетиту!