М’ясо яловичини, тушковане з овочами.
Інгредієнти
Яловичина – 500 г | |
Ріпчаста цибуля – 2 головки | |
Болгарський перець – 2 шт. | |
Помідори – 3-4 шт. | |
Квасоля стручкова – 200 г | |
Часник – 2 зубчики | |
Шпинат – 100 г | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Рис – 200 г |
Ганфан – це той же лагман, тільки замість локшини подається з рисом. Так готувала моя мама, тому на авторство не претендую))
Покроковий рецепт
Нарізати інгредієнти кубиками: ріпчасту цибулю, солодкий перець, помідори. Часник натерти на тертці. Підготувати шпинат і стручкову квасолю.
М’ясо нарізати на великі шматки і обсмажити на сковорідці на олії. Після утворення рум’яної скоринки налити води і тушкувати поки м’ясо не стане м’яким.
Додати нарізану кубиками ріпчасту цибулю.
Потім помідори і продовжувати смажити до розм’якшення лука. Тушкувати, періодично перемішуючи.
Потім додати солодкий перець і часник. (Ще додають редьку, але я її не люблю).
Додати шпинат і стручкову квасолю. Заправити за смаком сіль, спеції, кілька разів перемішати. За необхідності додати трохи бульйону або простої води. Зменшити вогонь, закрити кришкою і тушкувати ще 15-20 хвилин. Готова підлива повинна вийде насиченим і густий.
Рис промити і замочити на кілька годин. Відварити до готовності. Промити 2-3 рази в холодній воді, відкинути на друшляк.
На тарілку викласти трохи рису і полити підливою (сяем), накрити ще невеликою кількістю рису, полити підливою, посипають зеленню. Кількість рису на любителя. Приємного апетиту!