Дієтична гарбуз, запечена в духовці з прянощами під бальзамічним кремом
Інгредієнти
Гарбуз – 600 гр. | |
Олія оливкова – 20 мл | |
Чебрець – 4-5 гілочок | |
Чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Бальзамічний крем – для подачі |
Гарбуз – прекрасний осінній овоч, з неповторним і своєрідним смаком, який неможливо ні з чим переплутати. Цей овоч – універсальний, адже з них можна готувати що-завгодно – креми, пироги, торти, супи, рагу і безліч різноманітних страв. Сьогодні пропоную дуже простий рецепт запеченої гарбуза – з листочками свіжого чебрецю
Покроковий рецепт
1. Гарбуз помити, очистити і нарізати скибочками завтовшки приблизно 1 див. Скласти гарбуз в глибоку і широку каструлю. Посолити, поперчити.
2. Листочки чебрецю обірвати з гілочок, помити і додати до гарбуза. Все добре перемішати.
3. Викласти гарбуз на пергамент. Змащувати не потрібно, вистачить того, що вже є в маринаді для гарбуза.
4. Запекти овоч в духовці при 200 градусах 30 хвилин. Можна поставити на гриль, щоб шматочки гарбуза красиво підрум’янилися.
5. При подачі полити запечену гарбуз бальзамічним кремом. Пісне дієтичне блюдо готове. Приємного апетиту!