Гарбузовий сур-пюре з куркою

Гарбузовий сур-пюре з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Легкий суп з овочами та курочкою. Яскравий насичений колір і приємний смак підніме настрій і зміцнить здоров’я.

Покроковий рецепт

Готуємо наші інгредієнти

Курятину промиваємо під проточною водою. Рекомендую використовувати м’ясо без кістки, так бульйон буде більш дієтичний.


Перець краще брати яскраво-червоного кольору. Але, можна і помаранчевий.
Перець промиваємо, очищаємо і ріжемо на великі шматки

Цибулю очищаємо від шкірки, промиваємо під струменем води і нарізаємо великими кубиками.
Не мельчите!

Для гарбуза беремо самий гострий і великий ніж. Розрізаємо її навпіл, а потім кожну половинку ще на дві частини. Якщо гарбуз велика, то краще нарізати часточками, як кавун – тоді її легше чистити. Кісточки і внутрішню м’якоть виймаємо, знімаємо шкірку.
Нарізаємо гарбуз на середні шматочки.


У каструлю кладемо спочатку куряче філе, потім гарбуз, перець і цибулю.
Додаємо воду так, щоб вона лише трохи прикривала верхню частину овочів.
Солимо, перчимо й перемішуємо.
Ставимо варитися на повільний вогонь до готовності м’яса.


Коли м’ясо буде готове – виймаємо його і кладемо на окрему тарілку остигати.
Як тільки остигне – м’ясо нарізати на середні шматочки.



Даємо нашим овочів трохи охолонути.
Блендируем овочі в пюре. Якщо блендера немає – перетираємо через сито.

Акуратно додаємо м’ясо в пюре і на повільному вогні проварюємо до закипання.

Наливаємо суп у тарілку. За бажанням додаємо ложечку грецького йогурту і прикрашаємо зернятками кунжуту або гарбузовим насінням.
До столу подаємо гарячим.