Нова варіація відомої всім і всіма улюбленої сирної запіканки. Поєднання яскравого смаку гарбуза, мускатного горіха і ніжного сиру
Інгредієнти
Гарбуз – 200 г | |
Сир – 800 г | |
Цукор – 100 г | |
Яйце – 3 шт. | |
Мускатний горіх – щіпка | |
Манна крупа – 2-3 ст. л. |
Похмурої осінньої часом хочеться чогось яскравого і сонячного. Тому сьогодні пропоную приготувати запіканку з найяскравішим овочем осені – красунею-гарбузом.
Покроковий рецепт
1. Чистимо гарбуз, ріжемо її на кубики, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо до готовності. Кубики можуть бути і побільше, у мене просто залишилися від приготування гарбузового різотто.
2. Зливаємо воду з гарбуза. В чашу комбайна кладемо гарбуз, сир, яйця, цукор, мускатний горіх і манну крупу. Все збиваємо. Можна, звичайно, і вручну, але я лінива.
3. Змащуємо форму для запікання олією і наливаємо сирну масу.
4. Запікаємо в духовці 40-45 хвилин.
5. Дістаємо з форми, коли охолоне, нарізаємо шматочками і прикрашаємо розтопленим шоколадом. Можна використовувати будь-який інший топпінг або збиті вершки.
P. S. Пропорції в цьому рецепті чисто символічні. Ви сміливо можете їх змінювати, наприклад, додати більше гарбуза, тоді її смак буде інтенсивніше. Цукор можна замінити медом або згущеним молоком. Експериментуйте! І всім приємного апетиту.