Ставимо каструлю з водою на вогонь. Чистимо картоплю, миємо. Щоб швидше зварився, ріжемо на половинки або четвертинки (якщо великий), кладемо в каструлю з водою, чекаємо, коли закипить, зменшуємо гонь, додаємо сіль (пару чайних ложок без гірки), варимо до готовності 30-40 хвилин.
Коли картопля зварився, обережно зливаємо воду, додаємо вершкове масло. Ставимо каструлю з молоком на вогонь, чекаємо закипання (можна кип’ятити у мікрохвильовій печі).
Додаємо коли молоко закипить і акуратно занурюємо блендер, ретельно все перемішуємо.
Картопля готовий, можна подавати з м’ясом або рибою, готувати пиріжки або ще щось, на що вистачить фантазії і досвіду… Приємного апетиту!