Гарнір з картоплі з цибулею в сирно-молочної заливці

Гарнір з картоплі з цибулею в сирно-молочної заливці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжний гарнір з картоплі з цибулею в сирно-молочної заливці підійде до будь-якої м’ясної страви.

Інгредієнти

Заливка:
борошно – 2 ст. ложки
сіль, перець – за смаком
масло вершкове – 1 ст. ложка
молоко – 1/2 склянки
сир тертий – 100 грам
Основне для запіканки:
бульби картоплі – 10 штук
цибуля ріпчаста – 1-2 головки
рослинна олія – для змащування форми

Як приготувати Гарнір з картоплі з цибулею в сирно-молочної заливці

Гарнір з картоплі з цибулею в сирно-молочної заливці підійде до будь-якої м’ясної страви.

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 180 ° С. В маленькій каструлі розтопити масло, додати борошно, сіль і перець за смаком, заважати до однорідності.

Поступово влийте молоко. Доведіть до кипіння, безперервно помішуючи. Варіть всю цю суміш, поки не загусне, близько 2 хвилин, постійно помішуючи.

Потім зніміть з вогню і відразу додайте сир, щоб він розплавився.

Візьміть вогнетривку прямокутну форму, збризніть маслом. Викладіть у форму половину картоплі, потім викладіть шар цибулі (1/2 від нарізаного). Далі залийте картоплю з цибулею 1/2 приготовленої сирно-молочною сумішшю. Повторіть шари.

Випікайте овочі близько 50 хвилин, поки вони не покриються золотистою скоринкою. Пробуйте, щоб картопля стала м’якою. Подавати до столу в якості гарніру.