Гарячий шоколад з маршмеллоу

Гарячий шоколад з маршмеллоу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отольем приблизно 100 мл. молока в окрему ємність, додамо туди кукурудзяний крохмаль і добре перемішати. Розчинити крохмаль в холодному молоці потрібно для того, щоб уникнути появи грудок в готовому гарячому шоколаді. Залишками молока заллємо поламану на часточки плитку шоколаду.

Ставимо каструлю з шоколадом на невеликий вогонь і чекаємо, поки плитка розтане. Можна час від часу помішувати молоко віночком. Не даємо молока закипіти, а на поверхні з’явиться плівка (втім, якщо це сталося, просто акуратно зніміть її ложкою). Коли молоко почне рівномірно шоколадним, доливаємо молоко, що залишилося з розчиненим у ньому крохмалем. Перед тим, як влити залишки молока, ще раз гарненько перемішуємо його.

Потім, помішуючи гарячий шоколад віночком, чекаємо поки ласощі загусне. Якщо вам хочеться отримати більш рідкий гарячий шоколад, просто збільшіть кількість молока.

Кладемо на дно склянок трохи маршмеллоу. Поверх них наливаємо гарячий шоколад і прикрашаємо ще одним шаром зефирок. Ми варили наш десерт з гіркого шоколаду і не додавали цукор, так що маршмеллоу не зробить десерт нудотним.

Подаємо гарячий шоколад з широкою трубочкою або ложкою. І ще одне: не давайте йому охолонути, адже найсмачніше – це гарячий шоколад з подтаявшими зефирками.