Геркулесова каша Королівський каприз

Геркулесова каша Королівський каприз – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Молоко переливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Вогонь повільний або середній. Щоб каша не пригоріла можна каструльку промити холодною водою, перед тим як заливати молоко. Також каша не пригорить, якщо варити її в каструлі з товстим дном і ущільненими стінками. Ще краще, якщо у вас є молоковарка – спеціальна «подвійна» каструля, працююча за принципом водяної бані. У спеціальний отвір заливається вода, потім вставляється свисток. Молоко заливається як у звичайну каструлю. Коли воно закипить – свисток засвистить. Підходиш, виймаєш свисток, засинаєш крупу, вариш далі як зазвичай. Дуже рекомендую!

Засипаємо геркулесові пластівці. При цьому не обов’язково чекати поки молоко закипить, можна засипати в гаряче молоко. Доводимо до кипіння.

Додаємо цукор. Варити на повільному вогні. І тепер зверніть увагу, пластівці бувають різні. Зазвичай на упаковці вказано час їх приготування. Найбільш корисними вважаються не пластівці, які варяться 5 хвилин (а є навіть не потребують варіння, заливаєш гарячим молоком, томишь 5 хвилин, і готово), а власне вівсяна крупа. Це схоже на рис цільне зерно, на відміну від пластівців – розплющених і оброблених. Але і вівсяна крупа вариться довше, від 30 до 60 хвилин. Зате користі від нього більше (я так вважаю).

Вимкнути. Накрити кришкою, щоб настоялася. При подачі додати в кашу нарізаний банан, і будь-які улюблені ягоди. Можна полити зверху медом (тоді менше цукру класти при варінні). А я ще люблю посипати горішками. Можна приступати до сніданку!