Що ж приготувати, коли картопля і гречка набридли?
Покроковий рецепт
У киплячу підсолену воду опускаємо гніздо на 1 хвилину. Потрібно варити по одному, щоб вони не розпалися, і використовувати шумівку.
Готуємо соус. 250мл холодної води і 250мл води від макаронів виливаємо в миску. Туди ж додаємо сметану, томатну пасту, часник і трохи спецій. Ретельно перемішуємо, можна використовувати віночок.
У фарш додаємо яйце і трохи спецій і перемішуємо.
Змащуємо форму олією і викладаємо наші гнізда. На кожен кладемо фарш, трохи вдавлюючи.
Далі акуратно заливаємо гнізда соусом і посипаємо сиром.
Накриваємо блюдо фольгою, щільно стискаючи краю. Ставимо в духовку на 30-40 хвилин при 180-200 градусах.
По закінченню часу знімаємо фольгу і відправляємо ще в духовку на 5 хвилин, щоб сир підрум’янився.
Подавати порційно, посипавши зеленню.
Приємного апетиту!