Курячі шлунки з овочами, тушковані в сметані

З курячих шлунків можна приготувати плов, гуляш, паштет, додавати в супи, салати, фарш, застосовувати в якості начинки для млинців, пиріжків. Сьогодні будемо гасити шлунки в сметані.

Інгредієнти

Курячі шлунки – 500 г
Цибуля ріпчаста – 2 шт
Перець болгарський – 2 шт
Морква – 2 шт
Вершкове масло – 50 г
Сметана – 100 г
Лавровий лист – 2 шт
Сіль, перець, мускатний горіх – щіпка

Як приготувати Курячі шлунки з овочами, тушковані в сметані

Курячі шлунки, прозвані в народі пупочками, це універсальний і дешевий продукт, який багато незаслужено обходять стороною. А дарма, адже їх можна не тільки протушкувати, але і приготувати плов, гуляш, паштет, додавати в супи, салати, фарш, застосовувати в якості начинки для млинців, пиріжків. Я хочу поділитися рецептом шлунків з овочами, тушковані в сметані.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти.

Цибулю і перець нарізати невеликими кубиками, моркву натерти на середній тертці, обсмажити все на вершковому маслі до золотистого кольору.

Пупочки добре промити, видалити жир, нарізати уздовж скибочками, додати в сковороду до овочів.

Коли потрухи придбають сіро-коричневий колір, накрити кришкою і зменшити вогонь.

Сметану змішати з водою 1:1, залити обсмажене м’ясо з овочами, знову накрити. Тушкувати на повільному вогні приблизно 20 хвилин, періодично помішуючи.

За 10 хвилин до готовності додати спеції, лавровий лист і відкрити кришку, щоб випарувалася зайва рідина.

Готово! Смачно поєднується з відвареною картоплею і кропом.

Дивіться також:  Курячі котлети під грибний сирної шубою