Голубці ліниві з булгуром
Інгредієнти
Булгур – 200 гр | |
Філе куряче – 200 гр | |
Капуста свіжа – 200 гр | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Помідори – 2 шт | |
Перець солодкий – 1 шт | |
Селера – 1 стебло | |
Приправи, сіль – за смаком |
Є звичайні голубці, коли потрібно фарш загорнути в капустяне листя. А є ледачі, коли не потрібно морочитися з листками капусти. Виходить так само смачно, але економніше за часом. Цікавий факт: спочатку голубці-це смажені цілком голуби на решітці…Звідси і назва. Пізніше стали робити «помилкові голубці» – загортати фарш в капустяне листя. Взагалі, в капустяний лист можна загортати будь-яку начинку. Я, наприклад, пробувала голубці з пшоняної каші, загорнутої в листя капусти, приготовленые в російської печі, в глиняному горщику і политі розтопленим вершковим маслом. Це дуже смачно!!! Можна використовувати для страви в піст.
Покроковий рецепт
Булгур щільніше, ніж рис і голубці з них виходять більш розсипчасті. Капусту нарізати соломкою. Викласти в сковороду. Посолити. Тушкувати 10 хвилин. Нарізати моркву. (Можна натерти на крупній тертці.) Цибулю, перець, помідори і селеру дрібно нарізати.
Куряче філе пропустити через м’ясорубку. До тушкованої капусти додати фарш і нарізані овочі. Тушкувати протягом 5 хвилин. Посолити, додати улюблені приправи.
Засипати булгур. Не перемішувати. Залити склянкою окропу. Закрити кришкою. Тушкувати на самому повільному вогні 10 хвилин. Протягом цих 10-ти хвилин кришку не відкривати! Вимкнути і настояти протягом 30 хвилин. Потім можна відкрити і все перемішати.
Викласти в тарілку, додати сметану. Готово! Приємного апетиту!