Фрікасе з курки

Ніжне, пікантне і вершкове страву – фрикасе.

Інгредієнти

Куряче філе – 350 гр.
Гриби – 200 гр.
Цибуля – 1 шт.
Перець болгарський – 2 шт.
Сметана – 100 гр.
Вершкове масло – 50 гр.
Чебрець – 3 шт.
Орегано – 1 / 2 ч. л.
Сіль – 1 ч. л. за смаком
Перець – 5 гр. за смаком

Як приготувати Фрікасе з курки

Фрікасе – старовинна страва родом з Франції. В буквальному перекладі воно означає вершкове рагу з курки і білого соусу за смаком. У фрікасе додають овочі, гриби, нарізаний картопля і зелень. Смак такого страви дуже ніжний – курка і грибочки насичуються ароматами і смаками сметани і вершкового масла, чебрець і базилік додають страві аромату і незвичайного пряного смаку. Всі компоненти страви відмінно поєднуються і створюють ароматний тандем грибочків, курки, цибулі, перцю і сметанного соусу. Таке блюдо легке і відмінно поєднується з картоплею. Лісові гриби в такому блюді набагато пахучіше і надають фрікасе особливий пікантний смак… Спробуйте різні поєднання фрікасе і знайдіть свій улюблений варіант цього французького рагу.

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти для фрикасе. Вимити курячу грудинку, перець і гриби. Якщо використовуєте заморожені відварні лісові гриби, то їх відразу можна обсмажувати. Якщо ж сирі гриби – їх необхідно відварити до готовності. А ось печериці відварювати не потрібно.

Вимите куряче філе нарізати на великі слайсы або нарізати кубиком.

Розтопити на розжареній глибокій сковорідці шматочок масла.

Помістити шматочки курки в сковороду і обсмажують до рум’яного кольору.

Додати до курячої грудинці гілочки чебрецю, орегано і базилік.

Нарізати великими скибочками лісові гриби.

Нашаткувати півкільцями цибулину.

Я використовую заздалегідь відварені лісові гриби – білі і маслюки, в такому нагодою, варто відправити гриби відразу ж обсмажуватися до курячого філе. Томити гриби з куркою, поки не випарується зайва волога з грибів.

Дивіться також:  Домашній бургер з курячою котлетою

Нашаткувати кубиками перець і додати до страви тушкуватися. Перець можна додавати за бажанням, це додатковий компонент страви. Також можна замінити болгарський перець морквиною.

Залити страву сметаною або жирними вершками. Додати 100 мл води і тушкувати страву в сметані близько 10 хвилин. Якщо соус занадто багато, або ви використовуєте рідкі вершки – додайте до страви столову ложку борошна, яка затягне соус.

Подавати фрікасе до столу з картопляним порі, запеченою картоплею або овочевим гарніром. Приємного апетиту!