Гаряче блюдо з куркою і консервованими помідорами.
Інгредієнти
Горох нут – 2 склянки | |
М’ясо курки – 500 гр | |
Цибуля – 1 шт | |
Часник – 3 зубчики | |
Морква – 1 шт | |
Консервовані очищені томати – 1 банку | |
Червоний гострий мелений перець – 1/2 ч. л | |
Чорний мелений перець – 1/2 ч. л | |
Масло рослинне – 100 мл | |
Сіль – за смаком |
Нут рослина сімейства бобових, поширений в Середній і Західній Азії, на Близькому Сході, Північній Африці. Його називають турецький горох. Нут буває двох кольорів білий і зелений. Вживають нут не тільки для приготування різних страв, але і смажать і роблять з нього коржики. Нут містить багато мікроелементів і амінокислот, тому він дуже корисний і добре підходить для вегетаріанської кухні. Нут готується за часом довше, ніж горох, але швидше, ніж квасоля.
Покроковий рецепт
Нут попередньо замочити в гарячій воді на 3-4 години (можна на ніч), він збільшиться в об’ємі в 2 рази. Після цього добре промити і варити 40 хвилин.
Курку порізати великими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями, моркву кубиками, часник тонкими смужками. Все скласти в вог і обсмажувати в олії 10 хвилин.
Додати в суміш чорний мелений перець, червоний гострий мелений перець, сіль і консервовані очищені томати. Готувати ще 10 хвилин.
Викласти в вог відвареної нут, додати склянку води і варити 15 хвилин.
При подачі на стіл у кожну порцію додати винний оцет за смаком.