Горохова каша дуже корисна, і до того ж мало вуглеводна, так що вона може входити у ваш раціон як страва до обіду, так і до вечері.
Інгредієнти
Горох – 1 кг | |
Масло вершкове – 15 гр | |
Сіль – 1 ст. л. |
Єдиний мінус в приготування горохової каші, це те, що горох, як і інші бобові, необхідно замочити перед приготуванням, на 3 – 4 години у воді. Але це того варто, що б насолодитися смаком цієї корисної каші.
Покроковий рецепт
Щоб приготувати смачну горохову кашу, спершу необхідно замочити крупу водою і залишити як мінімум на 3 години, що б вона розбухла. Бажано спланувати приготування каші заздалегідь, і залишити крупу у воді на ніч.
Перед тим як замочити крупу, необхідно ретельно її промити, краще для цього використовувати друшляк з маленькими отворами.
Коли крупа збере в себе всю воду, вважайте, що вона готова до приготування. Виглядати вона повинна так само, як на фото.
Далі знову заливаємо крупу водою і ставимо на слабкий вогонь, що б вона не швидко закипала, а дно не підгоріло.
Після того, як горох покипить хвилин 10, додамо 1 столову ложку солі, і ретельно розмішуєм.
Так само необхідно після кипіння знімати піну з горохової каші, так як вона досить швидко піднімається, навіть на слабкому вогні.
Після того, як посолили кашу, варимо ще хвилин 40 до повної готовності. Потім знімаємо з плити, і з допомогою товкачика, мнемо нашу кашу. Я не дуже люблю горохову кашу саме у вигляді пюре, тому товкла її не ретельно, що б відчувалися окремі крупинки. Ви ж можете м’яти кашу до стану пюре.
Після варіння води в каші практично не залишиться, і зливати залишилася непотрібно, інакше каша вийти занадто суха.
Після того, як помнем кашу, закриємо каструлю кришкою і накриємо рушником, що б стала більш однорідною.
Готову кашу розподіляємо на порції, додавши шматочок вершкового масла, для більш насиченого смаку. Можна прикрасити овочами. Відмінно підійде до тушкованого м’яса, котлет, або відвареної курки.