Рецепт легкого в приготуванні супу з качиним конфі і зеленим горошком
Інгредієнти
Качине конфі – 1 банку (330 г) | |
Цибулина – 3 шт. | |
Хліб – 3-4 скибочки | |
Зелений горошок – 300 г | |
Часник – пару зубчиків | |
Сіль – за смаком |
Французька кухня – верх досконалості в області кулінарії. Французька кухня одна з найбільш популярний і вишуканих кухонь світу. І таке нам відоме блюдо як тушонка виявляється теж придумали французи. Але на їх прекрасному мові воно звучить дуже красиво і мелодійно – конф. Так-так конфі – це не що інше, як тушонка, тобто консервоване м’ясо довгого зберігання. Колись тушонка була буденному стравою у багатьох, але зараз ціни на неї кусаються. І ось одного разу в супермаркеті я побачила тушонку по акції, а точніше качине конфі і вирішила обов’язково його купити. Але ось вдома довго не могла придумати, що ж з ним таке приготувати – щоб як у французів – просто і вишукано. І ось нарешті зважилася – зроблю-но я з нього суп – простий і вишуканий, на подобі цибульного.
Покроковий рецепт
1. Цибулину нарізати півкільцями і обсмажити на олії до придбання золотистого кольору якщо цибуля червоний – до карамелізації).
2. Зелений горошок залити водою (мене 5-ти літрова каструля) і варити до готовності.
3. Коли горошок буде готовий (спробуйте – він повинен бути м’яким) додаємо у воду качине конфі і обсмажену цибулю. Варимо буквально 5-10 хвилин, щоб всі смаки змішалися в один букет.
4. Хліб порізати на скибочки і підпекти до рум’яності. Можна запекти грінки і в тостері, тоді порізати вже після запікання. Часник продавити через чеснокодавку. Поки ще гарячі грінки натерти їх часником.
5. Суп розлити по тарілках і покласти зверху скибочки часникових грінок. І ось легкий і в той же час ситний, хоча і з мінімум інгредієнтів, суп готовий!