Рецепт наваристого зимового супу.
Інгредієнти
Горох – 2 чашки Горох краще вибирати колотий – у такому вигляді він швидше розварюється. Горох необхідно попередньо замочити на ніч. Вранці злити воду. | |
Копчене м’ясо – 300 грам М’ясо краще вибирати на кісточці – суп буде більш наваристий. | |
Морква – 2 великих чи 3 маленькі | |
Цибуля – 1 невелика цибулина | |
Корінь петрушки – за смаком | |
Сіль, перець – за смаком | |
Сухарі з хліба, або спеціальні смажені кульки для супу – 200 грам |
Пікантний суп з гороху, копченого м’яса і овочів стане ситним обідом для всієї родини. Вам обов’язково сподобається це традиційне блюдо в оригінальній подачі.
Покроковий рецепт
Горох поставити варити окремо. За цей час нарізати моркву кільцями, цибулю і корінь петрушки на дрібні кубики.
Набрати в каструлю води, і поставити овочі тушкуватися на невеликому вогні.
М’ясо промити, нарізати невеликими шматочками.
Горох варити до стану розвареної каші. Можна подрібнити блендером.
Після готовності висипати в суп, перемішати. Довести до кипіння, зменшити вогонь і накрити кришкою.
Залишити нудитися на 15 хвилин.
Додати м’ясо і варити ще півгодини. Не солити, так як копчене м’ясо має багато солі, яка вивариться в суп.
Додати спеції, і тільки перед самою подачею на стіл посолити, якщо потрібно.
Якщо немає можливості придбати спеціальні сухарі для супу – їх можна зробити самостійно з висушених шматочків хліба. Але краще пошукати прожарені кульки для горохового супу.
Суп розлити по тарілках, прикрасивши зеленню і сухариками.