Гострий яловичий суп з томатами і рисом

Гострий яловичий суп з томатами і рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Любителі гострих страв оцінять рецепт густого смачного супу! А простота в приготуванні не змусить півдня стояти біля плити.

Інгредієнти

Яловичина на кістці – 400-500 гр.
Чиста вода – 2 л
Рис – 7 ст. л. Можете коригувати густоту супу кількістю рису.
Картопля – 3 шт. середніх
Цибуля – 1 шт. велика
Морква – 1 шт. велика
Помідори – 1-2 шт. великих
Томатна паста – 2 ст. л. В сезон можна використовувати тільки помідори.
Залень (петрушка, кріп) – за смаком
Лавровий лист – 1-3 листки
Червоний перець – 1 ч. л.
Чорний перець – 1 ч. л.
Сіль – 1 ст. л.

Як приготувати Гострий яловичий суп з томатами і рисом

Напевно, в кожній сім’ї знайдуться любителі гостренького. Цей рецепт як раз для таких! Такий суп не тільки добре вас розігріє, але і вгамує голод, адже в складі є і рис, і м’ясо, різні овочі. Інгредієнти, до речі, самі прості і знайдуться на будь-якій кухні або в будь-якому супермаркеті. Суп простий у приготуванні і не потребує особливих кулінарних здібностей. Спробуйте, і, можливо, такий суп буде частим гостем на вашій кухні 🙂

Покроковий рецепт


Спершу промиваємо м’ясо під прохолодною проточною водою, кладемо його в каструлю. Заливаємо 2 літра чистої холодної води і ставимо каструлю на плиту на повну потужність. Після закипання зменшуємо вогонь/потужність до мінімуму. Я утворюється від м’яса піну не прибираю, але можете це зробити, якщо віддаєте перевагу.

Поки готується бульйон, промиємо рис кілька разів. Заливаємо рис чистою водою і поки відкладаємо в сторону.

Тепер підготуємо овочі. Чистимо картоплю, моркву та цибулю. Картоплю нарізаємо середніми шматочками, цибулю бажано подрібніше, моркву натираємо на крупній тертці. Не знімаючи шкірки з помідора, нарізаємо його на дрібні кубики.


Як бульйон буде готовий, виймаємо м’ясо і відкладаємо в сторону, щоб трохи охололо. Додаємо потужність на плиті і кладемо в бульйон нарізану картоплю. Ще раз замочений рис промиваємо проточною водою і так само кладемо його в бульйон. М’ясо нарізаємо або розриваємо руками.


Тепер підготуємо засмажку. Наливаємо трохи олії в сковороду, ставимо на сильний вогонь. Як масло трохи нагріється, висипаємо нарізану цибулю, перемішуємо і смажимо до м’якості. Додаємо моркву, смажимо хвилину-дві, постійно помішуючи. Далі кладемо м’ясо і помідори. Смажимо ще близько хвилини. Додаємо томатну пасту і 100 мл чистої води. Перемішуємо і тушкуємо пару хвилин. Додаємо червоний і чорний перець, знову перемішуємо.

Додаємо зажарку до бульйону і добре перемішуємо. Вогонь убавим на мінімум. Додаємо сіль, лавровий лист. За необхідності можна додати ще червоний та/або чорний перець. Накриємо кришкою, знімемо з вогню і дамо настоятися 10 хвилин.

Наваристий ситний суп готовий! Розливаємо його по тарілках і додаємо дрібно посічену зелень. За бажанням можна додати сметану, вона зробить суп ніжніше і трохи прибере гостроту. Всім приємного апетиту!