Запіканка з картоплі з сиром, беконом і збитим яйцем – прекрасне французьке блюдо на обід і на вечерю в якості гарніру.
Інгредієнти
картопля – 300-400 грам | |
сир моцарелла – 100 грам | |
сир Маасдам – 30 грам | |
бекон – 50 грам | |
цибуля ріпчаста – 1 головка | |
яйця – 3 шт. | |
спеції – за смаком | |
оливкова олія – за смаком |
Склавши всього кілька інгредієнтів, разом виходить твір мистецтва. Головне – це знати які саме продукти поєднуються один з одним. Ми представляємо вам спробувати приготувати оригінальне блюдо всього за півгодини.
Покроковий рецепт
1. Прогрійте духовку до 220 градусів.
2. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружальцями. Цибулю почистіть, поріжте тоненько півкільцями.
3. Моцарелу наріжте кружальцями, а Маасдам натріть на дрібній тертці. Бекон наріжте слайсами.
4. Яйця добре збийте міксером. Приправте їх спеціями.
5. Знизьте температуру до 175 градусів. Форму для випікання змастіть маслом. Додайте шар картоплі, цибулі, моцарели і бекону. Якщо ще залишилися інгредієнти, викладіть другий шар.
6. Зверху вилийте збиті яйця і викладіть натертий сир. Надішліть випікатися на півгодини.