Гречана каша з м’ясом дуже простий, смачний і ситний варіант для домашнього вечері.
Інгредієнти
крупа гречана – 1 ст. | |
масло вершкове – 50 гр. | |
яловичина – 500 гр. | |
морква – 2 шт. | |
цибуля – 1 шт. | |
кетчуп – 1ст.л. | |
спеції – за смаком. |
Сама по собі гречка продукт дуже корисний, вона містить багато незамінних мікроелементів, які потрібні нашому організму. Прекрасно поєднується з будь-яким м’ясом, грибами, рибою і навіть овочами. Я буду готувати гречану кашу з томленої яловичиною в ніжному томатному соусі. Готуватися каша з м’ясом буде у різних ємностях, а подаватися разом. Блюдо виходить дуже ситним, ароматним і гармонійним. Прекрасно підійде для обіду або вечері.
Покроковий рецепт
М’якоть яловичини очистити від прожилок, промийте під проточною водою, осушіть паперовою серветкою від зайвої вологи і наріжте невеликими шматочками. Обсмажуйте м’ясо до появи рум’яної скоринки.
Очистіть від шкірки і промийте під проточною водою ріпчасту цибулю і моркву, наріжте будь шматочками і по черзі відправте смажитися до м’яса.
Приправити м’ясо спеціями на свій смак (я додаю сіль, мелений чорний перець, лавровий листок), додайте одну столову ложку томатного соусу або кетчупа і один стакан води. Накрийте кришкою і тушкуйте м’ясо з овочами не менше півгодини. Шматочки яловичини повинні розпадатися на волокна і бути ніжними і м’якими.
Візьміть одну склянку гречаної крупи, ретельно промийте її, залийте двома склянками холодної води і варіть до готовності в підсоленій воді. В кінці додайте 50 грам вершкового масла.
Подавайте гречану кашу з ніжною яловичиною і смачною підливою разом, як одне гармонійне блюдо. Для прикраси використовуйте свіжу зелень. Приємного апетиту.