М’якоть яловичини очистити від прожилок, промийте під проточною водою, осушіть паперовою серветкою від зайвої вологи і наріжте невеликими шматочками. Обсмажуйте м’ясо до появи рум’яної скоринки.
Очистіть від шкірки і промийте під проточною водою ріпчасту цибулю і моркву, наріжте будь шматочками і по черзі відправте смажитися до м’яса.
Приправити м’ясо спеціями на свій смак (я додаю сіль, мелений чорний перець, лавровий листок), додайте одну столову ложку томатного соусу або кетчупа і один стакан води. Накрийте кришкою і тушкуйте м’ясо з овочами не менше півгодини. Шматочки яловичини повинні розпадатися на волокна і бути ніжними і м’якими.
Візьміть одну склянку гречаної крупи, ретельно промийте її, залийте двома склянками холодної води і варіть до готовності в підсоленій воді. В кінці додайте 50 грам вершкового масла.
Подавайте гречану кашу з ніжною яловичиною і смачною підливою разом, як одне гармонійне блюдо. Для прикраси використовуйте свіжу зелень. Приємного апетиту.