Картопляний салат з додаванням маслин, хрустких овочів, приготованих на грилі, з заправкою з сметани оцінять позитивно.
Інгредієнти
картоплі – 100 г | |
маслин без кісточки – банку | |
червоної цибулі – 1/2 головки | |
огірок – 1 шт. | |
помідори черрі – 12-15 шт. | |
болгарських перцю – 2 шт. або 1 великий | |
подрібненого сиру фета (за бажанням) – 1/4 склянки | |
Для заправки: | |
середній огірок, тертий – 1 середній | |
солі – 1/2 чайної ложки | |
оливкової олії – 1 столова ложка | |
червоного винного оцту – 2 столові ложки | |
свіжовичавленого лимонного соку – 2 столові ложки | |
часник, дрібно нарізаний – 3 зубчики | |
свіжого рубаного кропу – 1/4 склянки | |
грецького йогурту – 1 1/2 склянки |
Часниковий грецький йогуртовий соус Цацики утворює вершкову основу цього картопляного салату. Для яскравості і більшого смаку додаються помідори, свіжий огірок, болгарський перець, маслини.
Дієтичний Салат і відноситься до більш здорової їжі, ніж заправлений традиційним майонезом.
Покроковий рецепт
1. Картоплю відваріть в мундирі до готовності. Почистіть і наріжте на скибочки /кубики.
2. Помідори, болгарський перець, один огірок і цибулю наріжте крупно.
3. Змішайте овочі, додайте маслини.
4. Приготуйте заправку.
Підготуйте всі інгредієнти для заправки, якщо необхідно поріжте продукти, перемішайте суміш. (Огірок для заправки потрібно терти на дрібній тертці!).
5. Заправте салат і акуратно перемішайте. Подавати салат краще відразу, так як огірок може “потекти”. Приємного апетиту!