Грецький салат досить популярний у нашій країні, що не дивно. У салату досить приємний смак, і він настільки простий,що приготувати його зможе навіть початківець кулінар.
Інгредієнти
Помідори – 2 штуки (або замінити на 15 помідорів черрі) | |
Огірки – 2 штуки | |
Перець солодкий – 1 штука | |
Маслини – 15-20 штук | |
Сир фетакса – 150 грам | |
Петрушка – за смаком | |
Оливкова олія (нерафінована) – столова ложка | |
Сіль – за смаком |
Грецький салат досить популярний у нашій країні, що не дивно. У салату досить приємний смак, і він настільки простий,що приготувати його зможе навіть початківець кулінар.
Покроковий рецепт
Помідори спочатку порізати пластиками, а потім кубиками. Під час приготування помідори будуть виділяти сік і ковзати, що ускладнить роботу. Краще взяти помідори черрі і порізати їх навпіл або на 4 частини.
Огірки почистити, порізати на 4 частини, а потім на середні шматочки.
Перець очистити від насіння і порізати кубиками.
Маслини потрібно порізати навпіл.
Змішати всі інгредієнти у великій мисці, а зверху посипати листя петрушки.
Вилити В салат столову ложку оливкової олії і додати трохи солі.
Сир порізати на середні кубики і покласти в салат. Можна додати ще солі за смаком, але головне не переборщити, так як маслини і сир самі по собі солоні.
Викласти в тарілку і подати до столу.