Для того, щоб грибний суп вийшов наваристим і дуже ароматним, його рекомендується готувати з курячої тушки найкращої якості, в якій міститься мінімальна кількість жиру.
Інгредієнти
гілочки свіжого кропу – три штуки | |
морська сіль дрібного помелу – за смаком | |
міцний курячий бульйон – два літри | |
просеянная пшеничне борошно тонкого помелу – 120 г | |
картопляні бульби невеликого розміру – три штуки | |
куряча тушка невелика – одна штука | |
цукровий пісок – третина ч. ложки | |
велике куряче яйце сире – одна штука | |
морква соковита дрібна – одна штука | |
фетучіні або інша паста – 180 г | |
перець чорний горошком – п’ять штук | |
суміш лісових заморожених грибів – одна жменя | |
стебла селери – дві штуки | |
ріпчасту соковитий цибуля дрібний – одна штука | |
лавровий лист – одна штука |
Відразу ж хотілося б звернути увагу на те, що курочку доведеться варити досить довго, так як бульйон повинен бути дуже міцним і наваристим. У процесі варіння в бульйон потрібно буде додати моркву, цибулину і стебла селери.
Покроковий рецепт
Спочатку слід приготувати курячий бульйон, а для цього у підготовлену велику і широку каструлю влити три літри питної води, викласти в посуд невелику тушку курки, варити м’ясо домашньої птиці на помірному вогні. Потім почистити дрібну морквину і соковитий цибулю, цілком викласти ці овочі в каструлю, туди ж відправити промиті стебла селери.
Як тільки бульйон з перерахованих вище овочів і курочки закипить, варити ще протягом двох годин, потім процідити, курочку перекласти на блюдо, так як вона більше не знадобиться для приготування супу. Викинути стебла селери і цибулю, а моркву нарізати дуже дрібно і викласти назад в проціджений бульйон.
Поставити каструлю з міцним курячим бульйоном назад на плиту, почистити необхідну кількість картоплі, нарізати його невеликими кубиками. Додати подрібнену картоплю, довести бульйон до кипіння, викласти в каструлю заморожену грибну суміш, а також перчик горошком і лавровий лист.
Продовжити процес варіння грибного супу на тихому вогні, потім додати в каструлю пасту, придбану в магазині або приготовану самостійно. Найбільш підходящим варіантом для цього наваристого грибного супчика можуть стати фетучіні, так як рідка страва з ними буде виглядати дуже ошатно.
Після того, як паста буде додана в грибний суп, потрібно насипати в нього за смаком сіль і трохи цукрового піску, потомити це блюдо на тихому вогні хвилини три, потім додати рубаний кріп і прибрати каструлю з плити.