Грибний соус з печериць

Грибний соус з печериць – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний грибний соус, який просто приготувати, різноманітить ваше меню.

Інгредієнти

масло рослинне – 30 мл
часник – 1 зуб.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
печериці – 200 гр
вершки – 200 мл
сіль – за смаком
перець чорний мелений – за смаком
сир твердий – 60 гр

Як приготувати Грибний соус з печериць

Для того, щоб зробити грибний соус, нам потрібні свіжі печериці, цибуля, вершки, сир. Поєднання цих інгредієнтів у підсумку дає прекрасний соус з відмінними смаковими якостями. Готувати можна в сковороді, сотейнику, каструлі з товстим дном. Для реалізації рецепта підготуйте обробну дошку, тертку, ножик, лопатку для перемішування інгредієнтів.

Покроковий рецепт

Готувати будемо на рослинному маслі. Прогріваємо його, а потім додаємо в нього зубчик часнику. Зубок потрібно очистити і придавити ножем. Часниковий зубок обсмажуємо приблизно 1 хвилину, потім видаляємо його. Масло придбало часниковий аромат.

Очищаємо цибулю, нарізаємо його дрібними шматочками. Цибульну нарізку переправляємо в масло. Перемішуючи, смажимо до м’якості.

Промиваємо свіжі шампіньйони. Нарізаємо їх тонкими пластинками. Викладаємо подрібнені гриби до цибулі. Солимо, перчимо за смаком.

Обсмажуємо інгредієнти, поки не випарується рідина, що утворилася від печериць.

До інгредієнтів вливаємо вершки. Тушкуємо близько 5 хвилин.

Залишилося тільки додати натертий сир, перемішати. Грибний соус готовий!

Приємного апетиту!