Грибний суп-пюре з мясними фрикадельками

Грибний суп-пюре з мясними фрикадельками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ми будемо готувати грибний суп-пюре з м’ясними фрикадельками. Для супу нам знадобиться картопля, морква, перець болгарський, гриби, м’ясний фарш, сіль.

Покроковий рецепт

Найперше, що потрібно зробити: вимиємо і почистимо моркву і картоплю. Зробити це можна як за допомогою ножа, так і овочечисткою. На 3 порції достатньо буде по 3 зазначених овоча середнього розміру.

Потім моркву і картоплю ріжемо великими шматками, щоб зручніше було товкти.

Болгарський перець миємо, видаляємо плодоніжки, насіння і ріжемо так само великими шматками.

Всі порізані інгредієнти складаємо в каструлю, перемішуємо, заливаємо водою. Води наливаємо не багато, щоб наш суп вийшов не занадто рідкий. Варимо на середньому вогні до готовності овочів.

Поки варяться овочі, на сковороді обсмажуємо гриби. Я взяла лисички. Можна використовувати будь-які на свій смак. Гриби не різала, вони у мене дрібні. Якщо раптом у вас будуть великі – можна порізати.

Тепер готуємо фрикадельки. Я взяла свино-яловичий фарш, але можна використовувати будь-який, знову ж на смак. У фарш додаємо сіль і перець. Все добре перемішуємо.

Робимо м’ясні кульки, розміром 3-4 сантиметри

Фрикадельки готуємо окремо. Викладаємо їх на сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.

Як тільки овочі приготуються, знімаємо їх з вогню, подрібнюємо до стану пюре. Для цього можна використовувати звичайну толкушку для пюре, а можна блендер. Я використовую блендер, їм швидше і зручніше. Якщо пюре вийшло густе, можна додати кип’яченої води і добре розмішати. Основа по консистенції повинна вийти, як сметана. Викладаємо суп-пюре на блюдо для подачі. Зверху кладемо фрикадельки і гриби. Прикрасити можна зеленню. Наш суп готовий. Приємного апетиту!