Грибний суп зігріває і насичує у дощові осінні дні.
Інгредієнти
Білі гриби (підосичники, підберезники і т. д.) – 500 гр | |
Вода – 2 літри | |
Картопля – 2 середніх | |
Крупи (пшоно або рис) – 1/3 склянки | |
Лавровий лист – 1-2 листочка | |
Зелень – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Вершки – за смаком |
Гриби є одним з найцінніших джерел білка. Вони добре засвоюються організмом, майже повністю переробляються, добре виводяться, стимулюючи попутно роботу кишечника. Грибний суп зігріває і насичує у дощові осінні дні.
Покроковий рецепт
Гриби промити, почистити, крупно порізати. Залити холодною водою, добре посолити.
Промити крупу в проточній воді до видалення білого борошняного нальоту.
Після закипання закинути в киплячу воду крупу.
Варити протягом 20 хвилин після закипання.
Картоплю почистити, порізати брусочками, додати в суп. Варити до готовності картоплі.
Спробувати суп на сіль, при необхідності досолити. Вимкнути газ.
Зелень промити, дрібно нарізати. Промити лавровий лист.
Додати в суп, дати настоятися.
При подачі суп заправити вершками або некислої сметаною.