Грибний суп зі свіжих грибів

Грибний суп зі свіжих грибів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Грибний суп зігріває і насичує у дощові осінні дні.

Інгредієнти

Білі гриби (підосичники, підберезники і т. д.) – 500 гр
Вода – 2 літри
Картопля – 2 середніх
Крупи (пшоно або рис) – 1/3 склянки
Лавровий лист – 1-2 листочка
Зелень – за смаком
Сіль – за смаком
Вершки – за смаком

Як приготувати Грибний суп зі свіжих грибів

Гриби є одним з найцінніших джерел білка. Вони добре засвоюються організмом, майже повністю переробляються, добре виводяться, стимулюючи попутно роботу кишечника. Грибний суп зігріває і насичує у дощові осінні дні.

Покроковий рецепт

Гриби промити, почистити, крупно порізати. Залити холодною водою, добре посолити.

Промити крупу в проточній воді до видалення білого борошняного нальоту.
Після закипання закинути в киплячу воду крупу.
Варити протягом 20 хвилин після закипання.

Картоплю почистити, порізати брусочками, додати в суп. Варити до готовності картоплі.
Спробувати суп на сіль, при необхідності досолити. Вимкнути газ.

Зелень промити, дрібно нарізати. Промити лавровий лист.
Додати в суп, дати настоятися.

При подачі суп заправити вершками або некислої сметаною.