Отсыпаем гречку в окрему ємність. Добре промиваємо холодною водою ( 5-8 разів). Далі заливаємо холодною водою і залишаємо на ніч (10-12 годин).
Після знову добре промиваємо, зливаємо воду (залишаємо зовсім трохи). Занурюємо масу в блендер і подрібнюємо до стану густої сметани.
Після знову простий момент: переливаємо отриману суміш на тарілку,накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 10-12 годин.
Далі трохи набряклі суміш додаємо яйце,сіль і гарбузове насіння. Ретельно перемішуємо.
Після виливаємо у форму для запікання, прикрашаємо зверху насінням і відправляємо в духовку на 1,5 години на 190-200 С. Періодично протикаємо зубочисткою, якщо на ній не залишається тісто, то можна витягувати. Дістаємо, даємо охолонути.
Робимо бутерброди і подаємо до столу. Приємного апетиту!