Хрусткі чіпси з кабачків

Хрусткі чіпси з кабачків – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Промийте цукіні (кабачки), поріжте їх тонкими кільцями. Можна використовувати спеціальну овочерізку (у кого є).

2. Розподіліть колечка кабачків на великих аркушах паперового рушника. Присипте кабачки/цукіні сіллю, потім накрийте іншим паперовим рушником. Можна поставити вантаж…зверху покласти ще один лист і на нього – обважнювач у вигляді каструлі з водою (наприклад).Ідея полягає в тому, щоб з кабачків вийшли надлишки води) Залиште на 15-20 хвилин.

3. Розігрійте духовку до 120 градусів. Вистелити пергаментним папером деко. Злегка змастіть пергамент оливковою олією. Покладіть цукіні на пергаменту в один шар.

4. Злегка змастити кабачки оливковою олією. Посипати сумішшю спецій зверху (за бажанням, але додає відмінний смак!)

5. Запікати в розігрітій духовці від 1,5 до 2 годин, поки овочі не стануть хрусткими і золотистими. Якщо деякі з цукіні все ще м’які, видаліть ті, які вже готові, і поверніть деко в духовку. Запікайте до тих пір, поки всі цукіні не стануть хрусткими.

6. Подавати запечені кабачки краще всього теплим або кімнатної температури з грецьким соусом цацики.