Порадуйте ніжними курячими котлетами свою сім’ю.
Інгредієнти
Куряче м’ясо – 300 г | |
Ріпчаста цибуля – 1/2 ст. подрібненого | |
Зелений горошок – 0,5 ст. | |
Картопля – 1 шт. для пюре | |
Зелений перець чилі – 1 шт. | |
Коріандр – жменя листя | |
Панірувальні сухарі – 1/2 ст. | |
Борошно – 1/4 ст. | |
Яйця курячі – 1 шт. для кляру | |
Рослинне масло – 3 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Вода – 1/2 ст. | |
Сир – 2 ст. л. |
Надзвичайно смачні та хрусткі курячі котлетки можна зробити всього за 40 хвилин. Така страва підходить для вечірок або недільних обідів. Приготовані за цим рецептом котлетки можна запекти в духовці в тесті. Раніше для смаження я застосовувала лише курячі грудки, але сьогодні для цих цілей я купую м’ясо з кістками. У рецепті немає картоплі або хліба для зв’язки, як в більшості способів приготування котлет, але їх можна використовувати, якщо ви хочете зменшити кількість витрачається м’яса. При приготуванні можна взяти і інші овочі, такі як морква чи капуста.
Покроковий рецепт
Приготуйте перераховані інгредієнти.
Добре вимийте курку.
Покладіть птицю в каструлю або сковороду. Залийте пахтою. Якщо її немає, зробіть самі. Для цього змішайте 2 ст. л. сиру з половиною склянки води і залийте курку. Пахта зробить котлети соковитими і надзвичайно ніжними.
Поставте ємність з м’ясом на повільний вогонь і протушкувати до м’якості (приблизно 15 хвилин). Курка сама по собі виділяє багато вологи, тому не додавайте воду. Якщо рідини занадто мало, додайте воду.
Коли курка повністю готова, відкрийте кришку і дайте волозі випаруватися. Можна відрізати шматочок м’яса і спробувати його на готовність (використовуйте для цього вилку).
Коли курка повністю охолоне, видаліть кістки. Подрібніть м’ясо з допомогою блендера або дрібно наріжте. Я віддаю перевагу його рубати.
Потім додайте дрібно нарізану цибулю, коріандр, перець і сіль. Якщо ви віддаєте перевагу використовувати картоплю, можете додати пюре або терту моркву з дрібно подрібненої капустою.
Перемішайте добре складу. Потім додайте жменю манної крупи або сухарів.
Ретельно перемішайте склад до однорідної маси. Використовуйте борошно тільки по потребі. При перемішуванні, сік птиці і цибулі почне скріплювати складу.
Розділіть суміш на 8-9 кружечків і відкладіть їх в сторону. Якщо додаєте картопляне пюре, у вас повинно вийти 12 штук.
Збийте яйце і сіль у мисці. Можна приготувати склад з борошна з додаванням солі та води. Кляр не повинен бути дуже густим або рідким. Покладіть сухарі або манну крупу в миску. Занурте кожен гурток в кляр.
Обваляйте його в сухарях.
Повторіть процес занурення для всіх кульок: тісто/яйце, а потім сухарі. Відкладіть їх на 15 хвилин, щоб крихти набубнявіли. Обережно натисніть на кожну з котлет, включаючи боки.
Додайте 2 ст. л. олії на сковорідку. Потім повільно кидайте котлетки. Коли одна сторона стане золотистою, переверніть котлети. Додайте ще масла, щоб інша сторона добре підсмажилася.
Котлети сильніше зарум’яняться, якщо їх смажити в добре заповненої маслом сковороді. Але навіть не надто засмажене м’ясне страву буде дуже хрустким і смачним.
Подавайте курячу котлетку гарячої з кетчупом і спагетті.