Хрусткі курячі котлетки

Хрусткі курячі котлетки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготуйте перераховані інгредієнти.

Добре вимийте курку.

Покладіть птицю в каструлю або сковороду. Залийте пахтою. Якщо її немає, зробіть самі. Для цього змішайте 2 ст. л. сиру з половиною склянки води і залийте курку. Пахта зробить котлети соковитими і надзвичайно ніжними.

Поставте ємність з м’ясом на повільний вогонь і протушкувати до м’якості (приблизно 15 хвилин). Курка сама по собі виділяє багато вологи, тому не додавайте воду. Якщо рідини занадто мало, додайте воду.

Коли курка повністю готова, відкрийте кришку і дайте волозі випаруватися. Можна відрізати шматочок м’яса і спробувати його на готовність (використовуйте для цього вилку).

Коли курка повністю охолоне, видаліть кістки. Подрібніть м’ясо з допомогою блендера або дрібно наріжте. Я віддаю перевагу його рубати.

Потім додайте дрібно нарізану цибулю, коріандр, перець і сіль. Якщо ви віддаєте перевагу використовувати картоплю, можете додати пюре або терту моркву з дрібно подрібненої капустою.

Перемішайте добре складу. Потім додайте жменю манної крупи або сухарів.

Ретельно перемішайте склад до однорідної маси. Використовуйте борошно тільки по потребі. При перемішуванні, сік птиці і цибулі почне скріплювати складу.

Розділіть суміш на 8-9 кружечків і відкладіть їх в сторону. Якщо додаєте картопляне пюре, у вас повинно вийти 12 штук.

Збийте яйце і сіль у мисці. Можна приготувати склад з борошна з додаванням солі та води. Кляр не повинен бути дуже густим або рідким. Покладіть сухарі або манну крупу в миску. Занурте кожен гурток в кляр.

Обваляйте його в сухарях.

Повторіть процес занурення для всіх кульок: тісто/яйце, а потім сухарі. Відкладіть їх на 15 хвилин, щоб крихти набубнявіли. Обережно натисніть на кожну з котлет, включаючи боки.

Додайте 2 ст. л. олії на сковорідку. Потім повільно кидайте котлетки. Коли одна сторона стане золотистою, переверніть котлети. Додайте ще масла, щоб інша сторона добре підсмажилася.

Котлети сильніше зарум’яняться, якщо їх смажити в добре заповненої маслом сковороді. Але навіть не надто засмажене м’ясне страву буде дуже хрустким і смачним.

Подавайте курячу котлетку гарячої з кетчупом і спагетті.