Хумус з кунжутом

Хумус з кунжутом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготуйте всі складові:
склянка сметани жирністю 20-25%;


1,5 -2 столової ложки нутовой борошна. На один стакан сметани цього обсягу достатньо. Якщо покласти 1,5 ложки, то консистенція буде легшим і легшим, а 2 ложки – дають більш густу масу. Якщо ж переборщити – вийде густа замазка, а не паста, так як нутове борошно має здатність розбухати.

Два зубчики часнику натерти на дрібній тертці або розчавити в часничниці.
Лимон – на крупній тертці. Дуже зручно використовувати його в замороженому вигляді – треться легко і швидко.
Сюди ж додати:
щіпку перцю крупносмолотого,
приправу “карі” – вона додасть страві світло-жовтий відтінок і сіль.


На сковороді підсмажити насіння кунжуту. Змолоти на кавомолці. Вийде, що розбурхує апетит, пахне шкварками, маса кольору крем-брюле. Викласти її на тарілку до вищеописаного складу продуктів.


Сметану вилити в блендерный склянку. Додати все, що знаходиться на тарілці. Ретельно перемішати. І поступово будемо додавати нутовую борошно. Спочатку перемішувати ложкою, а потім можна збити блендером або віночком;

Викласти в розетку або піалу. Зверху посипати підсмаженим кунжутом. Подати до столу.
Приємного апетиту!