Пропонуємо вам поповнити колекцію рецептів зимових заготовок смачною ікрою, яка готується з кабачків і моркви.
Інгредієнти
Кабачок – 500 гр | |
Морква – 65 гр | |
Цибуля – 100 гр | |
Томатна паста – 1 ст. л. | |
Часник – 1 зуб. | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Оцет 9 % – 1 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений чорний – за смаком | |
Цукор – 1 ч. л. |
У нашому рецепті крім кабачка і морквини використовується ще ріпчасту цибулю. Дані інгредієнти доповнені при варінні спеціями. Нам ще потрібно взяти для зимової заготівлі рослинне масло, оцет столовий, часник. Для реалізації рецепта підготуйте м’ясорубку, ножик, обробну дошку, блендер. Скляні банки, в яких буде зберігатися ікра з кабачків, заздалегідь поставте разом з кришками стерилізуватися.
Покроковий рецепт
Отже, на обробній поверхні нарізаємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю довільними, середніми за розміром шматочками. У каструлі з товстим дном прогріваємо рослинне масло. Нарізку з лука відправляємо пассироваться до м’якості в каструлю. За цей час на м’ясорубці подрібнимо очищений кабачок і моркву. До речі, рекомендується використовувати «молодий» кабачок.
Масу з подрібненого кабачка і морквини перекладаємо до пассированному луку. Інгредієнти тушкуємо під кришкою на малому вогні приблизно 30-40 хвилин.
Далі до інгредієнтів додаємо зазначені спеції, пропущений через прес часник, томатну пасту. Перемішуємо. Продовжуємо тушкувати ще 5-10 хвилин. В кінці вливаємо оцет, ще раз перемішуємо.
Отриману масу пюрируем за допомогою заглибного блендера. Маса виходить з ніжною однорідною структурою. Ікру розкладаємо по стерилізованим банкам. Зберігаємо в холодному місці.
Взимку використовуємо як намазки на хліб. Приємного апетиту!