Отже, на обробній поверхні нарізаємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю довільними, середніми за розміром шматочками. У каструлі з товстим дном прогріваємо рослинне масло. Нарізку з лука відправляємо пассироваться до м’якості в каструлю. За цей час на м’ясорубці подрібнимо очищений кабачок і моркву. До речі, рекомендується використовувати «молодий» кабачок.
Масу з подрібненого кабачка і морквини перекладаємо до пассированному луку. Інгредієнти тушкуємо під кришкою на малому вогні приблизно 30-40 хвилин.
Далі до інгредієнтів додаємо зазначені спеції, пропущений через прес часник, томатну пасту. Перемішуємо. Продовжуємо тушкувати ще 5-10 хвилин. В кінці вливаємо оцет, ще раз перемішуємо.
Отриману масу пюрируем за допомогою заглибного блендера. Маса виходить з ніжною однорідною структурою. Ікру розкладаємо по стерилізованим банкам. Зберігаємо в холодному місці.
Взимку використовуємо як намазки на хліб. Приємного апетиту!