Для приготування тіста взяти теплу сироватку (некислую). Розчинити в ній сіль, розмішати рослинне масло і яєчний білок.
Додати соду, гасити не треба – кислоти, що міститься в молочному продукті, буде достатньо.
Всипати борошно і замісити м’яке еластичне тісто. Дати йому «відпочити» з півгодини.
Приготувати начинку: розім’яти м’який адигейський сир виделкою, додати в нього залишився яєчний жовток, добре перемішати.
Розділити тісто на невеликі кульки, розкотити їх в нетовсті коржики діаметром близько 10-12 див.
У центр кожного коржика покласти начинку з сиру. За обсягом її повинно бути приблизно стільки ж, скільки тіста (згадайте, якого розміру були у вас кульки з тіста до розкатування).
Добре защипнути краї коржа зверху у вигляді вузлика. Злегка притиснути отриманий «вузлик» долонею, а потім обережно розкачати качалкою з обох сторін. Товщина отриманої коржа повинна бути приблизно 0,5-0,7 див.
Розігріти сковороду, не додаючи олію.
Викладати коржі на розпечену поверхню спочатку швом вниз. Коли нижня сторона хачапурі підрум’яниться, перевернути виріб на інший бік, закрити сковороду кришкою і довести до готовності.
Готові імеретинській хачапурі складати в глибоку посуд з кришкою, промазуючи вершковим маслом. Подавати з солодким чаєм.