В Ірландії взимку місцеві жителі досить часто готують ситний капустяний суп з беконом.
Інгредієнти:
– міцний бульйон овочевий (340 мл);
– молода капуста білокачанна (160 г);
– чорний перець тонкомолотий (за смаком);
– консервовані або свіжі помідори (240 г);
– бекон (47 г);
– сіль (за смаком);
– салатний цибулю білий не дуже великий (одна штука);
– розм’якшене вершкове масло несолоне (24 м);
– велику картоплю (одна штука).
Послідовність приготування:
Скибочками середнього розміру нарізати очищений і добре промитий картоплю, після цього почистити і дрібно порубати цибулю. Невеликими смужками або скибочками нарізати бекон, дуже тонко нашаткувати молоду капусту, після цього підготувати товстостінну каструлю, розтопити в ній достатню кількість масла.
Відправити в каструлю рубаний цибулю і бекон, при постійному помішуванні обсмажувати ці інгредієнти в розтопленому маслі приблизно п’ять хвилин. Додати картоплю, добре перемішати інгредієнти і продовжувати смажити ще чотири хвилини, після цього нарізати консервовані або свіжі помідори, відправити їх в каструлю.
Додати міцний овочевий бульйон, насипати за смаком сіль, при періодичному помішуванні варити суп хвилин п’ятнадцять, потім відправити в каструлю нашатковану капусту. Насипати трохи солі, продовжити процес варіння ірландського капустяного супу ще десять хвилин, потім подавати приготоване блюдо до столу в гарячому вигляді зі шматочками житнього хліба.