Італійське картопляне пюре з сиром Альметте і томатами

Італійське картопляне пюре з сиром Альметте і томатами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Картопля – 500 г
Сіль – за смаком
Помідори – 2 шт.
Оливкова олія – 1 столова ложка
Молоко – 100 мл
Сир сирний – 100 г «Альметте»
Кедрові горішки – 2 столові ложки

Як приготувати Італійське картопляне пюре з сиром Альметте і томатами

Сьогодні запропоную вам спробувати приготувати звичайну картоплю з незвичайним смаком.
Італійське Блюдо. Так, не дивуйтеся, серед страв італійської кухні картоплю вживається так само активно як паста, лазанья або різотто. На відміну від інших картопляного пюре італійці додають в це блюдо багато різних трав і сирів. Так само, до картоплі частенько додають гриби, помідори і м’ясо, найчастіше куряче. З трав в Італії традиційно присутні орегано і базилік, як сухий, так і свіжий.

Здавалося б, все інгредієнти до не можна, звичайні і ми їх вживаємо практично кожен день. Але ні, смак страви виходить скоєно несподіваний. Ніжна картопля з ароматним сиром, маслянисті кедрові горішки і смак свежежаренных помідор у роті зведе вас з розуму. Загалом, мене результат порадував. Спробуйте і Ви, може сподобатися?

Покроковий рецепт

Картоплю помити, почистити, розрізати кожну на 4 частини. Закип’ятити злегка підсолену воду. Закинути в неї порізану раніше картоплю. Довести все до кипіння і збавивши вогонь, варити до готовності овочів приблизно 20 хвилин. (Картопля потрібно кидати саме в киплячу воду, а не в холодну. Так, він після варіння виходить набагато смачніше).

Інгредієнти.

Закип’ятити воду в окремій каструльці.
Помідори помити, з боку попки зробити надсечку гострим ножем у вигляді хрестика. Помідори опустити на 40-60 секунд в киплячу воду (цю процедуру я роблю з кожним помідором окремо). Витягнути помідор і відразу занурити в крижану воду (можна просто під холодну проточну воду). Зняти з помідорів шкірку (після всієї виконаної процедури шкірка легко зніметься).

Нарізати помідори кубиками. Розігріти сковороду з оливковою олією. Тушити на ньому помідори (достатньо буде 3-4-х хвилин, тут головне не перепечеться).

Із готової картоплі злити воду. Картоплю потовкти (або подрібнити блендером). Розминати картоплю треба так, щоб у ньому взагалі не залишилося навіть дрібних твердих шматочків. Додати сирний сир і молоко, добре перемішати. Добротне картопляне пюре не буває густим, як камінь, тому не шкодуйте молока. Якщо треба, досолити за смаком.

Кедрові горішки підсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору (не полінуйтеся, так як смак горіхів значно змінюється). Готове повітряне картопляне пюре викласти на тарілку. Зверху викласти запашні помідори і кедрові горішки. Приємного апетиту!