На відміну від традиційного рецепту, тут потрібно дуже мало вашої присутності.
Інгредієнти
Кабачки або цукіні – 2-3 шт | |
Морква – 2 шт | |
Цибуля – 1-2 шт | |
Домашній томат – 100 гр | |
Сіль – 0,5 – 1 ч. л. | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Рослинне масло – 3 ст. л. |
Кабачкова ікра по цьому рецепту готується дуже просто. Найголовніше, що не потрібно стояти біля плити і постійно її перемішувати!Ще ікра виходить корисна і дієтична, так як ми її не смажимо, а запікаємо в духовці.
Покроковий рецепт
Кабачки почистити, молоді чистити не обов’язково і порізати на кружечки. Якщо кабачки великого розміру розрізаємо їх на 2 або 4 частини.
Моркву почистити і порізати на кружечки. Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Змішати кабачки, моркву і цибулю. Додати чорний мелений перець, сіль, масло і перемішати.
В рукав для запікання складаємо овочі, в рукаві робимо дірочки. Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 1 годину.
Після закінчення години викладаємо овочі в салатник, до них додаємо домашній томат, залишаємо на деякий час, щоб овочі трохи охололи, зливаємо отриману рідину.
За допомогою блендера подрібнюємо овочі. Перекладаємо в банку. Ікра готова, приємного апетиту!