Кабачки почистити, молоді чистити не обов’язково і порізати на кружечки. Якщо кабачки великого розміру розрізаємо їх на 2 або 4 частини.
Моркву почистити і порізати на кружечки. Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Змішати кабачки, моркву і цибулю. Додати чорний мелений перець, сіль, масло і перемішати.
В рукав для запікання складаємо овочі, в рукаві робимо дірочки. Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 1 годину.
Після закінчення години викладаємо овочі в салатник, до них додаємо домашній томат, залишаємо на деякий час, щоб овочі трохи охололи, зливаємо отриману рідину.
За допомогою блендера подрібнюємо овочі. Перекладаємо в банку. Ікра готова, приємного апетиту!