На приготування не доведеться затратити багато часу. Риба готується разом з гарніром, якщо форма зручна для подачі, то можна в ній подавати на стіл.
Інгредієнти
Потрошена камбала – 1 | |
Картопля – 500 гр | |
Ріпчаста цибуля – 1 | |
Лимон – 1 | |
Паприка – 2 ст. л | |
Вершкове масло – 20 грам | |
Рослинне масло – 20 мл | |
Вода – 50 мл | |
Сіль і чорний перець – за смаком |
Смак риби, приготованої за цим рецептом, віддалено нагадує запеченого палтуса. Даний набір продуктів розрахований на вечерю для двох осіб. Доповнити блюдо можна будь-яким соусом, при бажанні.
Покроковий рецепт
Рибу ретельно промити, натерти з двох сторін сіллю і перцем і замаринувати в двох столових ложках лимонного соку. Приблизний час витримки в маринаді – 20 хвилин.
Картоплю почистити, помити, порізати на великі часточки (розрізати бульба вздовж на 4 частини).Приготувати суміш з перцю, паприки і солі. Внести її в картоплю і перемішати.
Цибулю порізати кільцями. Лимон порізати кружальцями.
Розігріти духовку. На дно форми для запікання налити олію і покласти цибулю. На цибулю, в центр форми розмістити камбалу. Навколо риби розкласти картоплю. Зверху на рибу покласти вершкове масло і лимон. Додати воду. Зверху накрити форму фольгою.
Помістити форму з продуктами в духову шафу. Встановити температуру 200 градусів. Готувати протягом 45 хвилин. За 15 хвилин до закінчення приготування зняти фольгу з форми