Канапе з слабосоленої сьомги і сирного сиру.
Інгредієнти
Бородінський хліб – 400 гр. (1 буханочка) | |
Сир сирний – 200 гр. | |
Сметана – 150 гр. | |
Риба солена – 200 гр. |
Якщо набридли банальні бутерброди. Чи не знаєте чим здивувати гостей. Рецепт таких канапе підійде для святкового столу, так і для домашнього вечері. Канапе, по суті, маленькі бутербродики, міні-закуска, яку зручно їсти. Канапе – це спочатку французьке блюдо. Там без таких міні-закуски не обходиться ні один фуршет, весілля або просто чаювання. У Франції канапе воістину ціле окреме напрям кулінарії. Робити їх можна з чого завгодно. Овочів, фруктів, риби, м’яса, сиру та ін. Трохи фантазії і будь-який святковий стіл можна перетворити в яскравий, вишуканий, кулінарний шедевр! Інгредієнти моїх канапе досить прості. Риба, хліб і сирний сир-вже смачно! Але якщо використовувати, наприклад, хліб Бородинський, який володіє особливим ароматом, то ваші канапе стануть оригінальним стравою.
Покроковий рецепт
Рибу можна взяти будь-яку слабосаленую. Нарізаємо тонкими скибочками.
Беремо вісім скибочок хліба. І змащуємо їх сирним сиром. У мене було дві баночки по 140 грам. Якраз вистачило.
Викладаємо на хліб рибу.
Залишки сиру, хліба і сметану викласти в блендер. Трохи посолити. Все перемішати. Повинна вийде ось така хлібно-сирна паста.
Пасту викладаємо зверху на рибу. Посипаємо зеленню. Кожен шматок розрізаємо на чотири канепе. Встромляємо зубочистки. Все готово! Приємного апетиту!