Капусняк – польські щі з квашеної капусти з ковбасою

Капусняк – польські щі з квашеної капусти з ковбасою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей суп обов’язково стане вашим улюбленим, так як має «багатий» аромат. Тільки уявіть собі – квашену капусту, ковбасу, бекон і овочі – все в одній каструлі цього наваристого супу!

Інгредієнти

ковбаса – 300 г
бекон – 150 г
бульйон курячий або м’ясний – 3 л
капуста квашена – 500 г
картопля – 3 середніх бульби
морква – 1 невелика
цибулина – 1 середня
часник – 2-3 зубчики
сіль – за смаком
рослинне масло – 2 ст. ложки
томатна паста – 1 ст. ложка т

Як приготувати Капусняк – польські щі з квашеної капусти з ковбасою

Капусту зазвичай я використовую свою, так смак супу більш передбачуваний : ). Але можна купити в магазині або у бабусь. На виході виходять щі кількістю три літри. Приблизний час приготування 1 – 1,5 години часу.

Покроковий рецепт

Бульйон (можна використовувати овочевий, можна м’ясний) наливаємо у 3-х літрову каструлю, закидаємо нарізану ковбаску і варимо хвилин п’ять, потім робимо мінімальний вогонь і нещільно, залишивши щілину, накриваємо кришкою.

Поки вариться ковбаска, почистимо картоплю, моркву, цибулю, часник. Картоплю разрежем уздовж навпіл, потім нарізаємо кубиками. Кладемо в каструлю картоплю. Робимо сильніше вогонь (у цей момент можна долити холодну воду, щоб компенсувати выкипевшую), доводимо до кипіння і варимо до готовності картоплі (приблизно 10-15 хвилин).

Поки вариться картопля, дістаємо квашену капусту. Можна капусту порізати подрібніше, кому не подобається, коли вона звисає з ложки під час поїдання щів.

Коли картопля зварилася, (до речі, для перевірки м’якості картоплі, буряків, м’яса і т. д. використовую палички для шашлику, набору яких мені вистачає десь на рік), закидаємо квашену капусту.

Поки вариться капуста, приготуємо заправку для капусняку. Наріжемо дрібненько бекон, моркву та цибулю. У розігріту сковороду наллємо трохи рослинного масла. Обсмажуємо спочатку бекон. Через 3 хвилини закидаємо моркву і цибулю, смажимо до золотистого кольору.

Коли капуста майже зварилася, трохи посолити (пробуємо на свій смак, адже капуста солона) і додати в каструлю заправку.

В кінці варіння додаємо томатну пасту і кладемо лавровий лист. Перемішуємо, накриваємо кришкою. Через п’ять хвилин вимикаємо вогонь.

Розливаємо капусняк по тарілочках і подаємо з рубаною зеленню і сметанкою. Приємного апетиту!