Беремо качку і відрізаємо ту частину, яка більше подобається за смаком. Моєму м’ясо і кладемо в каструлю. Наповнюємо каструлю водою і ставимо її на плиту.
Коли вода закипить і утворюється біла, або каламутна піна, її необхідно буде прибрати ложкою або шумівкою з бульйону. М’ясо качки буде варитися приблизно 60 хвилин. За цей час може утворюватися піна по кілька разів і її постійно потрібно видаляти, це додасть бульйону прозорий вигляд і чистоту. Цим часом чистимо та миємо картоплю , слідом нарізаємо його на шматочки. Коли качка звариться, додаємо до неї порізану картоплю.
Поки м’ясо і картоплю варяться в каструлі, беремо сковороду і ставимо на плиту. Чекаємо поки нагріється поверхню сковорідки і вливаємо туди рослинне масло. Тепер також необхідно почекати поки нагріється масло.
Як тільки масло нагрілося, всипаємо ріпчасту цибулю. Його ми попередньо очищали від лушпиння, помили і нашинковали дрібними шматочками.
Цибулю обсмажуємо до напівготовності, а це значить, що він повинен трохи підрум’янитися. Як тільки це сталося, додаємо натерту або нарізану моркву і нарізану кубиками болгарський перець. Продовжуємо смажити овочі разом на повільному вогні.
Після того як овочі підсмажаться і стануть м’якими, додаємо зажарку в суп.
Далі необхідно взяти капусту, очистити її від верхніх листочків, промити трохи водою і нашаткувати. Капусту додаємо в каструлю і чекаємо поки закипить бульйон.
Бульйон з капустою закипає і можна додати порізаний часник.
Заправляємо наші щі спеціями; перець чорний мелений, перець червоний мелений, сіль, лавровий лист і дрібно порізаний кріп. Перемішуємо, чекаємо ще 3 хвилини і вимикаємо. Готові щі. Для тих хто любить кисліші, можна разом зі свіжою капустою додати трохи квашеної.
Приємного апетиту!